Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ "ΚΥΚΛΩΝ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Οκτ 05, 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, έχουμε συνειδητά τηρήσει το τελευταίο διάστημα διακριτική στάση αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με όσους, ηθελημένα  ή όχι, αναπαράγουν ψεύδη, συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους Εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας  σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.
Αντισταθήκαμε με αξιοπρέπεια, συνεπείς στη δουλειά μας, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο μας  και οι  υπηρεσίες που προσφέρουμε στο  κοινωνικό σύνολο  αποτελούν την έξωθεν καλή μαρτυρία μας.
Για τους παραπάνω λόγους έχουμε ήδη αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη και θα αποταθούμε σε αυτήν για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της μέχρι χθες Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , γιατί εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του Οργανισμού, μακριά από κατασκευασμένες επιθέσεις και πορίσματα. Όλα τα ζητήματα στο φως της Δικαιοσύνης.
Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε οι πλάτες των Εργαζομένων να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης  πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει  σεβασμό απέναντι στους Εργαζομένους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του Υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος», δηλώσεις που προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 Εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο Οργανισμό.
Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τους κ.κ. Υπουργούς έχοντας καταθέσει συγκεκριμένη θεματολογία, χωρίς δυστυχώς καμία απολύτως ανταπόκριση.
Εμείς παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας, με θέσεις και επεξεργασμένες προτάσεις που προάγουν το καλό της κοινωνίας, μακριά από αντιπαραθέσεις.
Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Υγείας θα αφήσει του «κύκλους» και θα ακούσει τους Εργαζομένους.
Είμαστε άνθρωποι, Εργαζόμενοι. Δεν είμαστε αριθμοί.
Πολύ περισσότερο, δεν είμαστε… απόστημα.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ