Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Μαρ 28, 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

                                        (ΣΕΚΕΕΛ)

                                                                Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

 

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την  αλήθεια σχετικά με την αναφορά  από τα ΜΜΕ περί τριών (3) υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την προκήρυξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναφορικά με την στελέχωση των Νοσοκομείων όλης της χώρας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε σε υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αλλά σε τρεις υπαλλήλους μετακλητούς στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε  να αφορά σε υπαλλήλους του ΚΕ.Ε.Π.ΝΟ. καθώς το ζήτημα αφορούσε την απομάκρυνση των φακέλων των υποψηφίων από τον χώρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προς το Υπουργείο Υγείας.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουμε από την πρώτη στιγμή συνδράμει απόλυτα στην διερεύνηση της υποθέσεως από την Δικαιοσύνη, έχοντας καταθέσει επιπροσθέτως μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με το ζήτημα της απόκρυψης στοιχείων που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Είναι προφανές ότι η στοχοποίηση των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όλο το προηγούμενο διάστημα και η μετατροπή τους  σε  αντικείμενο  πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγούν όχι μόνο στην απαξίωση του πολύ σημαντικού έργου τους για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά  και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, επαναλαμβάνουμε ότι πάγια θέση και αίτημα των Εργαζομένων είναι να μείνουμε απερίσπαστοι στο έργο μας, ώστε  να κάνουμε την δουλειά μας όπως κάναμε πάντα με ήθος και αποτελεσματικότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο σεβασμός στην νομιμότητα δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.  Όλα στο φως της Δικαιοσύνης.

 

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων