Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

«ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ HIV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»

Απρ 06, 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΣΕΚΕΕΛ

Μαρούσι, 6 Απριλίου 2017

 

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Το σχολικό έτος 2014-2015 ενημερώθηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 25.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Ο αντίστοιχος αριθμός  για το έτος 2015-2016 ανήλθε  στους 20.000 μαθητές και δυστυχώς για την σχολική περίοδο 2016-2017 που διανύουμε μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί μόνο 3.000 μαθητές  ενώ δεν έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 250 αιτήματα  σχολικών μονάδων όλης της Ελληνικής Επικράτειας που αφορούν στην υγειονομική ενημέρωση για τον ιό HIVκαι τα ΣΜΝ.

Η υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης βλάβης σε Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (δωρεάν διανομή συρίγγων και υλικού ασφαλούς χρήσης), τα οποία είναι ζητήματα υψηλής σημασίας  για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας  και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακόπτονται   σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν μειωθεί δραματικά κατά τους τελευταίους 2 μήνες και έχουν πλέον σταματήσει την τελευταία εβδομάδα.  

Οι στεγαστικές δομές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για οροθετικά άτομα, για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκονται σε αδυναμία να παράσχουν σίτιση και στοιχειώδη είδη διαβίωσης σε δεκάδες άτομα που ανήκουν στον ευάλωτο αυτό πληθυσμό και παρουσιάζουν πολλαπλές ευπάθειες (πρόσφυγες, μετανάστες , μονογονεϊκές οικογένειες),   εξαιτίας της αδιαφορίας της Διοίκησης του Οργανισμού να ανταποκριθεί εγκαίρως στις ανάγκες.

Η αυθαίρετη, διοικητικά και επιστημονικά, μεταφορά και διάθεση προσωπικού  του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. το τελευταίο διάστημα σε άλλους φορείς έχει  ως συνέπεια την αποδυνάμωση του ίδιου του Οργανισμού, την απαξίωση των Εργαζομένων και του έργου τους, πάνω από όλα όμως πλήττει τους ίδιους τους ωφελούμενους από τα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού, την Δημόσια Υγεία  και το κοινωνικό σύνολο.

Για όλα τα παραπάνω, οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι έχουμε εκφράσει αλλεπάλληλα και εγγράφως κατά το τελευταίο ένα χρόνο την αγωνία μας  και έχουμε προειδοποιήσει για τις οδυνηρές συνέπειες της αδιαφορίας της Διοίκησης για την Δημόσια Υγεία, την ατομική υγεία του ευάλωτου αυτού πληθυσμού -ο οποίος εδώ και 25 χρόνια είναι στον πυρήνα των δράσεων και των υπηρεσιών του Οργανισμού- αλλά και για το κύρος και την αξιοπρέπεια της ίδιας της Πολιτείας και συνολικά όλων μας ως Κοινωνία.

Θέτουμε δημοσίως την Διοίκηση προ των ευθυνών της.

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.