Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝΕ με το Προεδρείο του ΣΕΚΕΕΛ.

Μαϊ 29, 2017

Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝΕ με το Προεδρείο του ΣΕΚΕΕΛ

 

Στις 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με αντικείμενο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της νομοθετικής επίλυσης αλλά και της νομικής διεκδίκησης των μισθολογικών και εργασιακών εκκρεμοτήτων των συμβασιούχων Νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που στελεχώνουν τις ΜΕΘ και λοιπά τμήματα των νοσοκομείων της χώρας.

Τα ζητήματα στα οποία θα αναπτυχθούν άμεσα από κοινού δράσεις αφορούν:

  • Στην αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, παράγοντας ο οποίος αποτέλεσε τυπικό προσόν πρόσληψης.
  • Στην αναγνώριση του δικαιώματος καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας αναδρομικά από 1/1/2013.
  • Στην ομαλή καταβολή της αποζημίωσης της υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, η οποία βρίσκεται σε καθυστέρηση από τις 31/12/2016.

Πάγια θεσμική διεκδίκηση αποτελεί η μετατροπή σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θέσεις εργασίας των συμβασιούχων Νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι τοποθετημένοι στις ΜΕΘ και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι Νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕΛ                         Ο Πρόεδρος της ΕΝΕ

Σταμάτης Πουλής                                               Δημήτρης Σκουτέλης

 

Πηγή : enne.gr