Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

Συνάντηση του Δ.Σ. των εργαζόμενων με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Μαρ 02, 2018

 

Σωματείο Εργαζομένων κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετέβη σήμερα στα γραφεία της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης όπου και συναντήθηκε με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου.
Σκοπός της πρωτοβουλίας του Σωματείου ήταν να λάβουμε επίσημη ενημέρωση από την Γενική Επιθεωρήτρια, αναφορικά με τη δημόσια δήλωσή της, ότι έχει ήδη συσταθεί κλιμάκιο ελέγχου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τις 12/12/2017, στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι σοβαρότατες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που αφορούν ζητήματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος για την χρονική περίοδο 2016 έως και σήμερα. Καταγγελίες οι οποίες και είναι επισήμως εις γνώση της ίδιας από τον Ιούλιο 2017.
Επισημάνθηκε στην κυρία Παπασπύρου Μαρία το γεγονός, ότι μέχρι και σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει κανένας έλεγχος, για την επί της ουσίας διερεύνηση των καταγγελιών μας. Ζητήσαμε να μας δοθεί συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας έναρξης ελέγχου και ουσιαστικών ενεργειών, από μέρος του κλιμακίου, στο οποίο έχει ανατεθεί η διενέργεια αυτού, ωστόσο η ίδια μας παρέπεμψε στην Εισαγγελέα διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη, δηλώνοντας αναρμόδια για την παρακολούθηση των ελέγχων.
Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο Εργαζομένων θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προς πάσα κατεύθυνση για την άμεση έναρξη της ουσιαστικής διερεύνησης των καταγγελιών μας.
Ο πρόεδρος
Σταμάτης Πουλής
Ο γενικός γραμματέας
Γεώργιος Δελλής

{jpgremote}http://www.sekeel.gr//images/0d1fd34f22c9730e91eb5170fbddc114_L.jpg{/jpgremote}