Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράνομες απολύσεις με πολιτική εντολή

Ιουλ 23, 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.

Μαρούσι, 23 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ»

Οι εξαγγελθείσες εδώ και 8 μήνες απολύσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. -που δεν υπέκυψαν στις απειλές του ίδιου, των συνεργατών του και της Διοίκησης του Οργανισμού– βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το θέμα συζητήθηκε στη Συνεδρίαση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στις 17 Ιουλίου 2018 ,κατά παράβαση των νομίμων διαδικασιών και καταστρατηγώντας τις θεμελιώδεις Ελευθερίες που κατοχυρώνει ο Συνδικαλιστικός Νόμος 1264/1982, χωρίς να υπάρξει ομοφωνία όλων των Μελών του Δ.Σ., παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν άνωθεν.

Οι δημόσιες δηλώσεις κατά τις ημέρες που ακολούθησαν, τόσο από τον ίδιο τον Π. Πολάκη όσο και από άλλους Βουλευτές αλλά και ΜΜΕ των οποίων ο ρόλος είναι γνωστός, αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που το Σωματείο Εργαζομένων έχει από την πρώτη στιγμή καταγγείλει. Ότι οι απολύσεις του Προέδρου του Σωματείου και των Συναδέλφων είναι πολιτικές διώξεις που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση στενών κομματικών αλλά και προσωπικών σκοπιμοτήτων.

Σκοπός είναι αφενός η με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της Συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου Εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που το Υπουργείο Υγείας προχωρά στα κρυφά την ίδρυση νέου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας χωρίς καμία διαβούλευση με τους εκατοντάδες Εργαζομένους των οποίων το εργασιακό μέλλον θα επηρεαστεί, αφετέρου η με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της προκαταρκτικής Εισαγγελικής Έρευνας εις βάρος του Προέδρου και του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για παρανομίες πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.

Φίμωση της Συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και αποφυγή λογοδοσίας στην Δικαιοσύνη είναι το κίνητρο των απολύσεών τους! Συγχαρητήρια...

Για αυτόν τον λόγο εξάλλου το Δ.Σ. παρανομώντας δεν τόλμησε να εφαρμόσει τον Συνδικαλιστικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο προκειμένου να απολυθεί Πρόεδρος Εργαζομένων πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη Ανεξάρτητης Επιτροπής στην οποία Προεδρεύει Δικαστής Πρωτοδίκης.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν Νόμοι και Δικαιοσύνη όσο και αν θέλουν να παραβλέψουν και τα δύο. Η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση ούτε «απολύεται» ούτε «διαγράφεται» ούτε «διώκεται».

Ίσα – ίσα ο Νόμος την προστατεύει διπλά απέναντι σε παράνομους και αυθαίρετους εργοδότες.

Συνεχίζουμε κανονικά, πιο δυναμικά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ, έχοντας στο πλευρό μας τον Νόμο αλλά και το δίκιο.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων του Προέδρου του Σωματείου και των Συναδέλφων μας.

Ζητάμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας επιτέλους να τηρήσουν τον Νόμο και να παράσχουν στους Εργαζομένους την επίσημη ενημέρωση που δικαιούνται, αναφορικά με το εργασιακό τους μέλλον.

Ζητάμε την άμεση επίλυση όλων των εργασιακών και οικονομικών εκκρεμοτήτων που χρονίζουν εσκεμμένα.

Απαιτούμε να πάψει η στοχοποίηση και η δυσφήμιση του Οργανισμού και των Εργαζομένων.

Ως εδώ...

 

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Πουλής

 

Η Αντιπρόεδρος

Αναστασία Ζησούλη

 

Ο γενικός γραμματέας

Γεώργιος Δελλής

 

Ο ταμίας

Μανούσος Ρουσάκης

 

Το μέλος

Νίκος Νικολάου