Εγγραφείτε στο newsletter για άμεση ενημέρωση για τις δράσεις μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Νοε 12, 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας  Π. Πολάκης, με εντολή του, παρεμπόδισε στις 7 Νοεμβρίου 2018 την τακτική και γνωστοποιημένη σε όλους συνεδρίαση του Σωματείου (Συν.1) με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που δεν έχουν προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ζωή της χώρας μας, με αποτέλεσμα να καταπατά ατομικά και εργασιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Η Αλήθεια  είναι  η εξής:

1) Το Σωματείο Εργαζομένων, τηρώντας την νομιμότητα, έχει ενημερώσει εγγράφως και εγκαίρως την Διοίκηση του Οργανισμού αποστέλλοντας προς αυτή σχετικό έγγραφο αναφορικά με   τον περιοδικό και τακτικό προγραμματισμό των Συνεδριάσεών του. (Συν.2).

2)Το Σωματείο Εργαζομένων, τηρώντας την νομιμότητα, ενημερώνει εγγράφως και   εμπροθέσμως το σύνολο του Προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  για τις προγραμματισμένες ανοιχτές  συνεδριάσεις του τόσο μέσω σχετικής αναρτήσεως  στην ιστοσελίδα του Σωματείου όσο και μέσω σχετικής ηλεκτρονικής  αλληλογραφίας.  (Συν.3a,3b).

3)Το Σωματείο Εργαζομένων, τηρώντας την νομιμότητα, έχει εγκαίρως  ενημερώσει το οικείο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, προκειμένου για την διαφύλαξη  των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι και του συνδικαλίζεσθαι, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο προς αυτό. (Συν. 4).

Συνεπώς  τα όσα αναφέρονται από τον Αν. Υπουργό Υγείας στην περιβόητη επιστολή του  περί δήθεν «άσκοπης περιφοράς»  του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Σταμάτη Πουλή σε χρόνο  και ημέρες άσχετες με τις εργασίας του Σωματείου, καθώς και ο ισχυρισμός του περί δήθεν «διατάραξης» της ομαλής λειτουργίας του Οργανισμού, λόγω «άσχημης συμπεριφοράς»  του Προέδρου του Σωματείου δεν ευσταθούν.

Η  παρουσία του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες , με  αποκλειστικό αντικείμενο τις εργασίες του Σωματείου.

Καμία αναφορά και κανενός είδους παράπονο δεν  έχει υπάρξει  από καμία πλευρά για τον Πρόεδρο του Σωματείου.

Επιπροσθέτως ουδεμία συσχέτιση υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ των εργασιών του Σωματείου Εργαζομένων και του ελέγχου που διενεργεί το Μεικτό Κλιμάκιο Επιθεωρητών στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εδώ και 17 μήνες.

Η ίδια η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο του κτηρίου του Οργανισμού  και η απουσία οποιασδήποτε σύστασης εκ μέρους της τόσο προς το Σωματείο όσο και ως προς τον Πρόεδρο του Σωματείου  καταδεικνύουν  την απόλυτη ανακρίβεια των ανωτέρω ισχυρισμών.

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή την επιστολή - εντολή του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη με θέμα: «Απαγόρευση Εισόδου» καταθέσαμε έγγραφη αναφορά τόσο στην Εισαγγελία Διαφθοράς όσο και στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου (Συν.5).  Απευθυνθήκαμε  την ίδια ημέρα  τόσο στην κυρία Εισαγγελέα Διαφθοράς όσο και στον κ. Διοικητή του Α.Τ. Αμαρουσίου οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι όχι μόνο δεν έχουν δώσει σχετική εντολή για απαγόρευση εισόδου του Προέδρου του Σωματείου Στ. Πουλή στο κτήριο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ως καθ’ύλην και μόνοι αρμόδιοι, αλλά και ότι δεν γνωρίζουν  τίποτα σχετικά με τα αναφερόμενα στην  επιστολή - εντολή του Αν. Υπουργού Υγείας.

Κατά συνέπεια,  το σύνολο των εργαζομένων και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΕΕΛ δε θα επιτρέψει   την οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης των Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι και συνδικαλίζεσθαι και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή  όπου ο ίδιος Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός έχει προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Είναι σαφές και από την πλευρά μας ότι θα πορευθούμε, ασκώντας όλα τα νόμιμα μέσα για να προασπίσουμε τα εργασιακά και ατομικά μας δικαιώματα ως Εργαζόμενοι και ως Πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Δ.Σ.  του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά συν.έγγραφα:

1.Πρόσκληση Ανοιχτής Συνεδρίασης 7 Νοεμβρίου 2018

2.Γνωστοποίηση Διεξαγωγής Συνεδριάσεων ΣΕΚΕΕΛ προς Διοίκηση ΚΕΕΛΠΝΟ

3a.Προσκλήσεις Διεξαγωγής Ανοιχτών Συνεδριάσεων ΣΕΚΕΕΛ (emails)

3b.Προσκλήσεις Διεξαγωγής Ανοιχτών Συνεδριάσεων ΣΕΚΕΕΛ (website)

4.Aίτηση Συνδρομής Ελληνικής Αστυνομίας

5.Αναφορά Σωματείου

6.Επιστολή Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ.Πολάκη Π.